Vad består utemöbler av?

Vi tänkte ta oss en närmare titt på de olika material som utemöbler består av. Det finns många varianter, utemöbler i konstrotting, träkomposit och trä och dessa tar vi upp i detta inlägg.

Utemöbler i konstrotting
Rotting är från början ett naturligt material som ofta används till att bland annat producera korgar. Själva tekniken med rotting går att appellera på flera produkter, bland annat stolar och soffor, men med tanke på att materialet är ganska lätt att slita har man istället valt att göra en variant i plast, som är betydligt mer hållbar och inte behöver samma underhåll. Utemöbler i konstrotting är väldigt populärt och de behöver i princip enbart hållas rena, annars krävs det inte mycket mer i underhåll. Ett smart och slitstarkt val för utemöbler.

Utemöbler i träkomposit
Det finns också de möbler som ser ut som trä men faktiskt inte är det. De brukar man kalla träkomposit och består av återvunnen plats som präglats för att det färdiga resultatet ska vara så likt trä som möjligt. Möblerna blir såklart väldigt lättstädade och tåliga, men ger kanske inte samma naturkänsla som äkta trä, men det är fortfarande ett mycket bra val om man inte hela tiden orkar att underhålla sina möbler.

Utemöbler i trä
Trä är såklart det mest klassiska material i vilket man gör möbler, både för inomhusbruk och utomhusbruk. En trämöbel ger alltid en speciell känsla, mer naturtrogen, men det man måste tänka på är att träet måste behandlas för att fortfarande vara av samma höga kvalité. Mycket arbete med sådana möbler, men det kan i slutändan vara värt det för den flitige.

Att hitta bra priser är kanske inte det lättaste, men om man använder sig av prisjämförelsesajter, som exempelvis Pricerunner, har man goda möjligheter att betala så lite som möjligt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *