Om AvereX

Vi är ett företag som vill värna om det goda i livet och samtidigt föra ett hållbarhetstänk vidare till kommande generationer. Vi kan verkligen glädjas oss åt att samhället mer och mer verkar tänka i dessa banor, från privatpersoner till företag och kommuner, vilket gör att arbetet med ett miljövänligt och klimatsmart samhälle sakta men säkert går framåt. Med det sagt så vill vi inte påstå att alla problem är lösta, långt ifrån, men det är en början och det är som privatperson som du har mest möjlighet att påverka din vardag, framför allt genom att välja att köpa saker som är återvunna eller handla ekologiskt. Vill du vara en del av det nya samhället så handla hos oss!

Företaget har snart funnits i fem år och konstruktörer, snarare än konstnärer, som vi är har vi ett gemensamt intresse av att skapa. Att vi nischat oss just mot möbler utomhus är för att kunna visa att material som ansetts vara dåligt och förlegat faktiskt kan användas igen i bitvis hårda utomhusmiljöer där påfrestningarna är stora, med regn och stark sol som exempel.

Det behöver alltså inte betyda att utomhusmöbler som är gjorda av återvunnet material är av sämre standard än övriga alternativ, snarare är det så att materialet redan är härdat vilket gör att det bättre kan hantera påfrestningarna.

Vi är väldigt glada över att vi lyckats så bra som vi gjort hittills och med ett miljötänk som ledstjärna hoppas vi att du följer med oss på resan mot ett hållbart samhälle!