Njuta av det sista

Som ni är väl medvetna om så älskar vi naturen, och försöker hela tiden ligga i framkant av den miljövänliga utvecklingen. Dels för att göra vårt och bidra till att den planet som vi lever på fungerar om mår bra, men också för att berätta för er vad ni kan göra för att bevara vår vackra planet. Men vi vet att vi många gånger pratar i ganska svävande termer, och det betyder i sin tur att det är svårt att kanske sätta i kontext i sin egen verklighet. Hur ska jag och min sophantering kunna bidra till att sopbergen blir mindre? Ja, vi vet att det är en svår tanke att tänka sig, men faktum är att det är i det lilla som hemligheten ligger. Om alla gör sin lilla del så kommer det bli stor effekt, även fast du kanske inte tror det.

Ta hand om din egen trädgård

Nu under sommaren så är det säker många av er som har tagit hand om trädgården. Ni kanske har klippt gräset, kanske haft på ogräsmedel på diverse håll eller så kanske ni har gjort kraftigare arbeten med grävmaskiner. Det som är intressant med detta arbete är att det finns mycket miljömedvetet tänk i detta arbete, om man vill. Många gånger så är bekämpningsmedel miljöklassade, men det är ändå onödigt att använda sig av konstgjorda medel för att döda natur. Det du istället kan göra är att vara rent fysisk, och rensa allt handgripligen. Det är jobbigt visserligen och tar längre tid, men du får jobba och känna en samhörighet med naturen som finns omkring dig. Samma sak är det med maskiner av alla dess typer. Det är alltid att föredra att använda sig av sådant som går på el, eftersom utsläppen är minimala.

garden-406204_640

Men en trädgård är inte bara till för arbete, och nu såhär på sensommaren så är växtligheten inte lika prunkande. Det betyder att du med all rätt kan slå dig ner i dina trädgårdsmöbler, om du har några, och njuta av årets sista solighet samtidigt som trädgården börjar göra sig redo för höst och vinter. Skulle det vara så att du inte har några trädgårdsmöbler att sitta i och njuta av så kan vi faktiskt tipsa på Bygghemma. De har en butik på nätet som är fylld till bredden med trädgårdsmöbler, och det är dessutom inte för sent än att beställa för att hinna njuta i år!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *