När man ändå måste köpa nytt

Köpa nytt har vi skrivit en del om tidigare och det är någonting som vi i allmänhet är motståndare till. Vår åsikt är att om möjligt så ska man ta till vara på sina gamla saker. De kanske behöver renoveras, eller så kan de användas till att göra någonting helt nytt av. Ibland kan det vara så att vissa delar från en trasig sak kan användas för att reparera en annan. I vilket fall: att bara kasta saker är helt… ja, förkastligt, enligt vårt sätt att se på saken. Att de finns de som inte håller med tyder på en kortsiktighet som inte är bra för miljön, naturen, vår planet eller oss själva. Det är någonting som varit uppenbart för många sedan sådär en 50 år tillbaka i tiden eller så. Men det ska erkännas, medvetenheten gör att vi idag förorenar och slösar mindre än vi gjorde förr. En gång i tiden sågs plast som ett undermaterial, lösningen på allt. Nu vet vi att det är en riktigt farlig miljöbov, som tar extremt lång tid att bryta ner.

Vad menar vi egentligen?
Vart vill vi då komma med allt det här? Jo, poängen är att vi trots allt inser att man då och då måste köpa nya saker. Förr eller senare kommer soffan eller sängen eller köksbordet att vara så illa gånget att det inte går att göra någonting åt det. I alla fall inte utan att man lägger ner mer resurser på att renovera det än det skulle krävas att tillverka ett helt nytt. Men när man köper nytt så ska man tänka på att det man köper är hållbart, och alltså kommer att räcka länge, för att spara på jordens resurser.

Det enklaste och bästa sättet att hitta nya möbler som är slitstarka, tillverkade i bra material, är att söka på nätet. Det finns mängder med bra möbler att hitta där, och det också till rimliga priser. Annars är det ju tyvärr ofta så att man antingen får välja lägre kvalitet till okej pris, eller bra kvalitet till en kostnad man inte riktigt kan bära. Genom att köpa möbler online så slipper man göra det valet, utan kan få bådadera.

Sök med Google.

Ett sätt att hitta bra möbler på.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *