Mindre energi i våra fastigheter

Återvinning på olika sätt är en av nycklarna för att hjälpa miljön, och i slutändan också rädda vår planet. Att ta till vara på det vi redan skapat och göra så att det kan användas på nytt innebär att vi sparar de begränsade resurser som vi har tillgång till. Men det är bara EN av nycklarna, och inte den viktigaste, utan det finns flera, och vi måste använda dem alla om vi på allvar ska kunna vända utvecklingen till det bättre.

Till exempel att minska användandet av fossila bränslen dramatiskt världen över, helst så att vi kan sluta använda bådadera helt och hållet, är ett absolute måste, till exempel. Återvinning är ju en del av våra försök att minska vårt behov av energi, vilket ju i slutändan är det det handlar om. Samtidigt måste det ju göras på ett sätt så vi kan bibehålla en bra levnadsstandard, och göra så att människor i fattiga länder kan få det bättre. Det är en ekvation som inte är helt lätt att lösa!

Ta hjälp utifrån
För företag och fastighetsägare är det svårt att ha den kunskap som krävs för att skapa en bra inomhusmiljö och energioptimera. Det är en kunskap som inte behövs kontinuerligt och därför kan det vara svårt att motivera en heltidstjänst som sysslar med enbart detta. Det finns givetvis undantag, och ett fastighetsföretag behöver ju någon som kontinuerligt ser över fastigheterna.

Men det vi talar om nu är spetskunskap, kunskap på djupet, och förmågan att både installera och optimera systemen. Då är det ofta bäst att anlita en energikonsult, ett företag som sysslar med energiförbrukning och inomhusmiljö på hög nivå på heltid. Det är någonting som kostar en del, men som kommer att löna sig i längden.

Vi har själva funderat på att göra just detta, för att se över vår företagsfastighet. Det känns som det är lite av en självklarhet att göra det, och det är konstigt att vi inte redan gjort det. Mycket har kommit emellan helt enkelt, men det ska vi nu ändra på, så att våra lokaler är energi- och miljöoptimerade.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *