50 återanvändningstips

Återanvändning är något som vi här på Averex verkligen brinner för, och vi försöker därför regelbundet ge tips på olika sätt som du själv kan återanvända på. Men vi är inte de enda som försöker komma på fiffiga sätt att återanvända på, lyckligtvis. Den här listan vi hittade är på engelska, men innehåller en hel mängd olika spännande sätt att återanvända på:
http://greenerme.hubpages.com/hub/reuse-everything

Bland de saker som nämns gillar vi bland annat nummer 6: återanvänd värme från ugnen. Tipset är att efter att man är klar med ugnen så lämnar man ugnsluckan öppen och låter värmen sprida sig i bostaden. Besparing av uppvärmningskostnader. De säger att det lämpar sig speciellt bra när det är kallt ute, något som ju ofta stämmer i Sverige.

En annan intressant punkt är nummer 25: i stället för att slänga gammal elektronik kan man sälja den på nätet. Deras rekommendationer är eBay och Craigslist. I Sverige passar nog ofta Tradera och Blocket bättre. Kom ihåg, bara för att det är oanvändbart för dig så betyder det inte att någon annan inte vill ha det. Detta gäller speciellt för hemdatorer och spelkonsoler från 1980-talet, och till viss del 1990-talet. Handlar det om en konsol från Nintendo, eller en dator från Commodore, så kan du få riktigt bra betalt för den online.

Alla tipsen passar självklart inte alla. Men helt klart kommer nog alla att hitta något tips där som fungerar, och som på så vis kan hjälpa till att göra vår värld lite grönare. Har du själv några idéer? Dela med dig av dem till oss, så kommer vi att hjälpa till att sprida dem.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *